Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

Odmietnuť všetko môžete tu.

POSIELAŤ NOVINKY A RECEPTY

DO EMAILU

 

 

Viac o veľkoobchodnom účte...

 

 

 

Najpredávanejšie

naša cena 34,33 €
skladom
naša cena 51,67 €
skladom
naša cena 50,00 €
skladom

Dôležité odkazy

arr3GDPR - Ochrana osobných údajov  Ochrana osobných údajov e-shopu ……… Anna Vašková - Motýlik, so sídlom M. Marečka 2, 841 08... arr3Podmienky používania blogu Táto web stránka (ďalej len „blog“) sa poskytuje tak, ako je. Čítanie a komentovanie príspevkov... arr3Obchodné podmienkyPredávajúci a prevádzkovateľ internetového obchodu Potraviny Motýlik Milana Marečka 2-6 841... arr3Ako nakupovať Pre nákup nie je potrebné sa registrovať, stačí, ak jednorázovo vypíšete potrebné údaje. Ak sa... arr3O NÁSProdukty z našej predajne si teraz už môžete zakúpiť aj cez náš e-shop, alebo stále v našej kamennej... arr3Spolupracujeme...                            ...

Tovar v akcii

naša cena 1,50 €
skladom

12. 02. 2015 | Recepty

Znížila sa nám imunita? Hľadajme, čo si telo pýta...

Recepty na imunitu - Potraviny Motýlik

Sladká odhlieňujúca polievka

4 veľké mrkvy

3 – 4 cibule

2 – 3 čl panenského sezamového (ryžového / arašidového/ avokádového...)  oleja

½ čl koriandrových semiačok

1 čl saturejky (alebo ligurčeka /majoránu / zmesi provensálskych bylín...)

2 – 3 kolieska lotosového koreňa (na odhlienenie ) vopred namočený v 2 dl vody

8 dl vody s riasou (wakame alebo arame)

1 čl soli

Na zohriatom oleji pomaly pražíme šikmé kolieska mrkvy. Keď sa rozvonia, posypeme ju koriandrom. 

Lotos dáme variť spolu s riasou vo vode, v ktorej sa namáčali. Po zovretí ňou podlejeme mrkvu, 

posolíme, necháme zovrieť. Pridáme rezance cibule, povaríme ešte 10 minút. Dochutíme saturejkou 

či inými sušenými alebo čerstvými bylinkami. Podávame so širokým úsmevom 



Žltý pásikavý  „dhál“

1 šálka žltej šošovice

1 šálka na rezance nakrájaného póru

1 -  2 šálky bielej kapusty

1 červená paprika

1 čl mahá korenia (alebo indickej či inej masaly)

2 šálky vody s kúskom riasy arame alebo wakame a troškou soli

1 pl tamari omáčky

1 tofunéza (kto chce na zjemnenie a  na ozdobu)

Na oleji opražíme pór, ochutíme masalou alebo mahá korením, po chvíľke pridáme rezance kapusty 

a papriky. Podlejeme vriacou vodou s riasou, zasypeme šošovicou a varíme do mäkka (asi  15 minút).  

Po vypnutí dochutíme tamari omáčkou. Hotové jedlo môžeme zjemniť tofunézou. Podávame s ryžou 

alebo haluškami.



Pohánkové halušky

1 šálka pomletej svetlej pohánky , alebo pohánkovej múky

1 pl ľanových alebo chia semiačok

¼ čl soli

Voda podľa potreby

Zmiešame pohánku so semiačkami a soľou a počas stáleho miesenia do nej zamiešavame vodu tak, 

aby nám vzniklo husté cesto. Do zovretej osolenej vody (môže byť s troškou oleja) zavárame z cesta 

halušky, ktoré vyberáme, ak vyplávajú na povrch. Podávame ako prílohu.


Pohánkové palacinky

6 dl rastlinného mlieka (mandľového; špaldového, ryžovo-orieškového, ryžovo-kokosového...)

250 g čerstvo pomletej svetlej pohánky

2 pl pomletých ľanových, alebo chia semiačok

1/2 čl mletého kardamonu alebo anízu či sušenej citrónovej kôry, vanilky ...

štipka soli alebo pár kvapiek umeoctu špeciál

1 – 2 čl obilného sladu, alebo sirupu (netreba, ak použijeme sladšie rastlinné mlieko)

1 pl panenského kokosového alebo sezamového oleja

Pohánku pomletú na múku aj so semiačkami zmiešame so soľou a koreninami. Zalejeme rastlinným 

mliekom a vymiešame do hladkej hmoty. Ak je cesto príliš riedke, pridáme trocha múky alebo 

semiačok, ak je príliš husté, zriedime ešte mliekom, prípadne trochou vody. Pridáme olej (ak ich 

chceme pražiť na sucho. Ak budeme pražiť na oleji, necháme si ho na potieranie panvice). Necháme 

chvíľu postáť. Na rozohriatej panvici pražíme tenké palacinky na sucho alebo na oleji.

Suché potraviny zmiešame s vodou do hladkej hmoty, nakoniec pridáme olej. Cesto by malo mať 

konzistenciu podobnú, ako palacinky. Necháme ho aspoň 10 minút postáť, potom  z neho na sucho 

alebo troške oleja pražíme. Plníme podľa chuti, napríklad jogurtom Sojade, karobellou,  kvalitným 

džemom bez cukru... Polejeme ich javorovým, datľovým, slivkovým či iným sirupom bez cukru, 

posypeme konopnými semiačkami alebo orechami.

Prečítajte si aj ostatné skvelé články so zdravými jedlami:

Paleo, Vegan, Raw strava

Bleskovky pre nečakanú návštevu

Najlepšia hra je hra s jedlom