Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

POSIELAŤ NOVINKY A RECEPTY

DO EMAILU

 

 

Viac o veľkoobchodnom účte...

 

 

 

Najpredávanejšie

naša cena 31,33 €
skladom
naša cena 48,00 €
skladom
naša cena 29,60 €
skladom

Dôležité odkazy

arr3GDPR - Ochrana osobných údajov  Ochrana osobných údajov e-shopu ……… Anna Vašková - Motýlik, so sídlom M. Marečka 2, 841 08... arr3Podmienky používania blogu Táto web stránka (ďalej len „blog“) sa poskytuje tak, ako je. Čítanie a komentovanie príspevkov... arr3Obchodné podmienkyPredávajúci a prevádzkovateľ internetového obchodu Potraviny Motýlik Milana Marečka 2-6 841... arr3Ako nakupovať Pre nákup nie je potrebné sa registrovať, stačí, ak jednorázovo vypíšete potrebné údaje. Ak sa... arr3O NÁSProdukty z našej predajne si teraz už môžete zakúpiť aj cez náš e-shop, alebo stále v našej kamennej... arr3Spolupracujeme...                                  ...

13. 11. 2014 | Recepty

Namaľujme si farby jesene aj na tanieri

Jesenné výnimočné zdravé varenie

Polievka zelená živá

 

 

 

1 – 2 petržleny

 

2 – 3 kelové listy (kučeravý, hlávkový alebo pár kúskov ružičkového)

 

Za hrsť feniklovej vňate (alebo môže byť kôpor či iná voňavá vňať)

 

1 zrelé avokádo

 

2 – 3 čl prášku z mladého jačmeňa

 

1 l vlažnej vody

 

1 – 2 čl umeoctu

 

 

 

Vo vode rozmixujeme nakrájaný petržlen, po chvíľke pridáme listy. Ak sú takmer hladké, pridáme vňate, nakoniec všetko zjemníme avokádom. Tesne pred podávaním rozšejkrujeme, alebo primixujeme prášok zo zeleného jačmeňa (pšenice, ovsa...), dochutíme umeoctom a podávame – najlepšie vždy úplne čerstvú.

 

 

Topinamburovo – hrachový nákyp

 

 

 

1 kg topinambur

 

1 čl rasce (bežnej, alebo rímskej či čiernej)

 

Za 2 šálky hrachovej kaše, alebo hustej hrachovej polievky

 

(= suchý hrach uvarený s riasou kombu a mahá korením, koriandrom či rascou)

 

1 – 2 pl tekvicovej  (slnečnicovej; ľanovej; sezamovej...) múky, alebo čerstvo zomleté semiačka

 

½ kg hokkaida, alebo inej tekvice na pečenie

 

2 pl sezamového (ryžového, slnečnicového...) panenského oleja

 

Umeocot, alebo Tamari či shoyu omáčka na dochutenie

 

 

 

Topinambury umyjeme, nakrájame na kúsky, posypeme rascou a upečieme na pekáči s polovicou oleja. Hrachovú kašu dochutíme umeoctom či sójovou omáčkou, zahustíme semiačkovou múkou a zjemníme druhou polovicou oleja.  Keď topinambury zmäknú, uložíme na ne hrachovú vrstvu. Vrch ozdobíme mesiačikmi tekvice a zapečieme. Podávame s mrkvovým, kapustovým či iným pickles.

 

 

 

Mrkvové „tvarohové“ pickles

 

 

 

Mrkvu nastrúhame, pokvapkáme sladkým ryžovým octom, riadne premiešame a zaťažíme. Ryžový ocot dáva jedlám „tvarohovejšiu“ chuť.

 

 

 

Dvojfarebný fazuľový krém

 

 

 

2 šálky uvarenej fazule (alebo z pohára či konzervy)

 

½ šálky kokosovej smotany

 

Štipka soli, alebo pár kvapiek umeoctu

 

Kokosový cukor a/alebo obilný slad či yakonový / kokosový / javorový sirup podľa chuti

 

1 pl kakaového masla

 

2 - 3 pl kvalitného kakaa

 

Nemusí byť – 1 pl prášku z lucumy, esenciálny olej

 

 

Fazuľu uvarenú s riasou úplne do mäkka rozmixujeme na hladko spolu so štipkou soli či umeoctom.

 

Hmotu rozdelíme na 2 časti:

 

Prvú zmiešame s kokosovou smotanou, kokosovým cukrom, a štipkou pravej vanilky. (Ak je príliš riedka, alebo ju chceme výživnejšiu, zahustíme práškom z lucumy).

 

Druhú rozmixujeme s mierne roztopeným kakaovým maslom, kvalitným kakaom a osladíme podľa chuti (javorovým sirupom, obilným sladom, kokosovým či yakonovým sirupom... Do hotovej môžeme kvapnúť trocha esenciálneho oleja (zázvorový; škoricový; mätový...) Podávame ozdobené jedlými kvetmi (sedmikráskou, nechtíkom, ružou...)

V nasledujúcich článkoch nájdete iné výnimočné recepty:

Paleo, Vegan, Raw strava

Najlepšia hra je hra s jedlom

Zimné kuchtenie v Motýliku