Najpredávanejšie
Dôležité odkazy
Tovar v akcii
Ryža so zelerovým dipom
Tento recept je vhodný aj pre diabetikov, aj pre celiatikov.
Doba prípravy 50 minút, množstvo pre 6 osôb,
Suroviny: 1 dcl ryža čierna, 1 dcl ryža červená
4,5 dcl vody
riasa Hijiki
soľ himalájska alebo niečo iné na osolenie ryže
¼ zeleru
½ ks kokosová tatárska omáčka, alebo tofonéza, alebo iná -néza
½ ks Soyananda nátierka
1 PL horčica
1 PL umeocot
trochu sójovej smotany
trochu brokolice, alebo inej zeleniny ako príloha
tofu marinované, alebo iné, aké kto má rád
Postup: Ryžu niekoľkokrát prepláchneme, dáme variť spolu s riasou na cca 40 min, približne 10 min pred dovarením osolíme himalájskou soľou a necháme dôjsť. Nastrúhame zeler a pridáme horčicu a ostatné suroviny. Všetko zmiešame, urobíme to redšie ako nátierku, naparíme brokolicu, opražíme tofu a na tanieri prizdobíme šalátom alebo zeleninou, akú máme.
Orechové cookies
Doba prípravy 20 minút, množstvo pre 6-8 osôb,
Suroviny: 15 dkg jednorznka
1PL ľanové semiačko
štipka soli
3 PL cukor Rapadura, čo je trstinová šťava, veľmi pripomíma chuťou cukor
1 PL prášok do pečiva alebo soda bikarbóna
½ kokosový kefír
za hrsť orechov, mne chutia lieskové
za hrsť goji, alebo niečo iné napr čokoládové dukátiky
2 PL maslo Ghee, trochu zohriate, iba málinko
Postup: Všetky suroviny zmiešame, urobíme cesto redšie ako na linecké, mokrými rukami si odoberáme kúsky, robíme guličky, ktoré na plechu pritlačíme, necháme odstupy, lebo sa zväčšia. Pečieme na 180 stupňov C, cca 10 min, necháme na plechu dôjsť. Zvonku sú chrumkavé, vznútra vláčne.