Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

Odmietnuť všetko môžete tu.

POSIELAŤ NOVINKY A RECEPTY

DO EMAILU

 

 

Viac o veľkoobchodnom účte...

 

 

 

Najpredávanejšie

naša cena 34,33 €
skladom
naša cena 53,33 €
skladom
naša cena 34,00 €
skladom

Dôležité odkazy

arr3GDPR - Ochrana osobných údajov  Ochrana osobných údajov e-shopu ……… Anna Vašková - Motýlik, so sídlom M. Marečka 2, 841 08... arr3Podmienky používania blogu Táto web stránka (ďalej len „blog“) sa poskytuje tak, ako je. Čítanie a komentovanie príspevkov... arr3Obchodné podmienkyPredávajúci a prevádzkovateľ internetového obchodu Potraviny Motýlik Milana Marečka 2-6 841... arr3Ako nakupovať Pre nákup nie je potrebné sa registrovať, stačí, ak jednorázovo vypíšete potrebné údaje. Ak sa... arr3O NÁSProdukty z našej predajne si teraz už môžete zakúpiť aj cez náš e-shop, alebo stále v našej kamennej... arr3Spolupracujeme...                            ...

10. 06. 2022 | Recepty

Ryža so zelerovým dipom a orechové cookies od Katky :-)

Ryža so zelerovým dipom

Tento recept je vhodný aj pre diabetikov, aj pre celiatikov.

Doba prípravy 50 minút, množstvo pre 6 osôb,

Suroviny: 1 dcl ryža čierna, 1 dcl ryža červená

                4,5 dcl vody

                riasa Hijiki

                soľ himalájska alebo niečo iné na osolenie ryže

                ¼ zeleru

                ½ ks kokosová tatárska omáčka, alebo tofonéza, alebo iná -néza

                ½  ks Soyananda nátierka

                1 PL horčica

                1 PL umeocot

                trochu sójovej smotany

                trochu brokolice, alebo inej zeleniny ako príloha

                tofu marinované, alebo iné, aké kto má rád

Postup: Ryžu niekoľkokrát prepláchneme, dáme variť spolu s riasou na cca 40 min, približne 10 min pred dovarením osolíme himalájskou soľou a necháme dôjsť. Nastrúhame zeler a pridáme horčicu a ostatné suroviny. Všetko zmiešame, urobíme to redšie ako nátierku, naparíme brokolicu, opražíme tofu a na tanieri prizdobíme šalátom alebo zeleninou, akú máme.

 

Orechové cookies

Doba prípravy 20 minút, množstvo pre 6-8 osôb,

Suroviny: 15 dkg jednorznka

               1PL ľanové semiačko

                štipka soli

                3 PL cukor Rapadura, čo je trstinová šťava, veľmi pripomíma chuťou cukor

                1 PL prášok do pečiva alebo soda bikarbóna

                ½  kokosový kefír

                za hrsť orechov, mne chutia lieskové

                za hrsť goji, alebo niečo iné napr čokoládové dukátiky

                2 PL maslo Ghee, trochu zohriate, iba málinko

           

Postup: Všetky suroviny zmiešame, urobíme cesto redšie ako na linecké, mokrými rukami si odoberáme kúsky, robíme guličky, ktoré na plechu pritlačíme, necháme odstupy, lebo sa zväčšia. Pečieme na 180 stupňov C, cca 10 min, necháme na plechu dôjsť. Zvonku sú chrumkavé, vznútra vláčne.