Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

Najpredávanejšie

naša cena 31,20 €
skladom
naša cena 48,00 €
skladom
naša cena 29,60 €
skladom

Dôležité odkazy

arr3GDPR - Ochrana osobných údajov  Ochrana osobných údajov e-shopu ……… Anna Vašková - Motýlik, so sídlom M. Marečka 2, 841 08... arr3Podmienky používania blogu Táto web stránka (ďalej len „blog“) sa poskytuje tak, ako je. Čítanie a komentovanie príspevkov... arr3Obchodné podmienkyPredávajúci a prevádzkovateľ internetového obchodu Potraviny Motýlik Milana Marečka 2-6 841... arr3Ako nakupovať Pre nákup nie je potrebné sa registrovať, stačí, ak jednorázovo vypíšete potrebné údaje. Ak sa... arr3O NÁSProdukty z našej predajne si teraz už môžete zakúpiť aj cez náš e-shop, alebo stále v našej kamennej... arr3Spolupracujeme...                                  ...

03. 03. 2020

Očisty či pôsty? Čomu dávaš post ty?

Hrachová polievka s bielou reďkovkou a brokolicou

1 šálka suchého žltého hrachu /zeleného /mungo fazuliek /azuki

3 šálky vody

Kúsok riasy kombu namočenej v troche vody

5 – 7 bobkových listov

1 čl soli

¼ kg brokolice

1 šálka na tenké kúsky nakrájanej bielej reďkovky

Vňať z bielej reďkovky

Na dochutenie: Yamato shouy /yohsen shoyu /tamari omáčka /miso pasta…

Postup: Hrach vopred namočíme na 8 hodín, vodu zlejeme, opláchneme ho a dame variť. Po zovretí zberáme penu (ak nie je v BIO kvalite), pridáme riasu aj s vodou, bobkové listy. Necháme ho vrieť naplno aspoň 10 minút odokrytý. Prikryjeme pokrievkou a varíme úplne do mäkka, prípadne ho rozvaríme na hladko. Posolíme, pridáme zeleninu a varíme ešte 5 – 7 minút. Nakoniec do polievky dame nakrájané vňate, povaríme minútu a vypneme. Ak treba, dochutímu shoyu omáčkou, tamari, alebo misom.

 

Dusená zelenina na shoyu

2 mrkvy

½ menšej hlávky svetlej kapusty /kalerábu /daikonu /inej bielej zeleniny

1 čl čiernej rasce /černušky

Pár rezancov riasy arame /kúsok wakame

2 čl kokosového /avokádového /sezamového /iného panenského teplostabilného oleja

1 pl shouy omáčky

Postup: Na zohriaty olej vsypeme čiernu rascu, pridáme riasu, tenké rezance kapusty a mrkvu, podlejeme shouy omáčkou a dusíme pod pokrievkou 9 – 12  minút.

Podávame s ovsom vareným s riasou kombu /hijiki /arame a štipkou soli. Kto chce, pridá si plátok rastlinnej verzie syra /opražený tempeh /seitan /tofu…

A s pickles: 2 mrkvy na hrubo nastrúhame, pridáme reďkovkové vňate, prípadne aj reďkovku, pokvapkáme 1 čl umeoctu a 1 čl shoyu omáčky, riadne premiešame, zaťažíme aspoň na 20 minút.

 

Rýchly dezert s kustovnicou

1 šálka jemných ovsených vločiek s klíčkami /iných vločiek /čerstvo zomletého obilia na hrubo

2/3 šálky kustovnice (=goji :)

3 šálky ovseného /mandľového /lieskoorieškového /iného rastlinného mlieka

Štipka soli

2 kvapky esenciálneho oleja z borievky, 1 kvapka citrónovej trávy (alebo iného podľa chuti)

Nakoniec: soyananda (fermentovaná kyslá sójová smotana) s 2 čl javorového sirupu a 1 kv. es. Citrónového /limetkového oleja

Postup: Z rastlinného mlieka, vločiek a štipky soli uvaríme stredne hustú kašu. Primiešame do nej kustovnicu /sušené ovocie podľa chuti a hmotu rovnomerne nanesieme do pekáča vystlaného papierom na pečenie /vymazaného kokosovým olejom a vysypaného vločkami. Zapečieme v rúre približne 20  25 minút pri cca 200 °C. Krájame ho až po vychladnutí, keď dezert stuhne. Podávame ho ozdobený ochutenou soyanandou / mandľovým nejogurtom /iným ochuteným rastlinným jogurtom …

Dobrú chuť!