Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

POSIELAŤ NOVINKY A RECEPTY

DO EMAILU

 

 

Viac o veľkoobchodnom účte...

 

 

 

Najpredávanejšie

naša cena 31,33 €
skladom
naša cena 48,00 €
skladom
naša cena 29,60 €
skladom

Dôležité odkazy

arr3GDPR - Ochrana osobných údajov  Ochrana osobných údajov e-shopu ……… Anna Vašková - Motýlik, so sídlom M. Marečka 2, 841 08... arr3Podmienky používania blogu Táto web stránka (ďalej len „blog“) sa poskytuje tak, ako je. Čítanie a komentovanie príspevkov... arr3Obchodné podmienkyPredávajúci a prevádzkovateľ internetového obchodu Potraviny Motýlik Milana Marečka 2-6 841... arr3Ako nakupovať Pre nákup nie je potrebné sa registrovať, stačí, ak jednorázovo vypíšete potrebné údaje. Ak sa... arr3O NÁSProdukty z našej predajne si teraz už môžete zakúpiť aj cez náš e-shop, alebo stále v našej kamennej... arr3Spolupracujeme...                            ...

14. 07. 2018 | Recepty

Ochutnávka Ajurvédy

Ajurvéda v potravinách Motýlik

Kapustovo-mrkvová polievka
kyslá kapusta
mrkva podľa chuti (viac mrkvy, sladšia chuť)
cibuľa
cesnak
kmín
maha korenie
červená sladká paprika
slnečnicový panenský olej

 

Osmahneme cibuľku s kmínom, pridáme mrkvičku na plátky, podusíme a potom pridáme kyslú kapustu bez šťavy, dolejeme vodou a varíme do mäkka. Do takmer hotovej polievky pretlačíme dva strúčiky veľké cesnaku a pridáme maha korenie. Soľ podľa kyslosti a slanosti kapusty.

 

Indické "thali" skladajúce sa z:

 

Šošovicový dhal

 

Ryža natural guľatozrnná

 

Baklažánovo-cibušlové sabdži

 

Šošovicový dhal

 

hnedá šošovica

 

celý koriander

 

korenie piatich vôní

 

čierna soľ
slnečnicový panenský olej

 


Na oleji osmahneme koriander kým nezačne skákať. Pridáme šošovicu a zalejeme vodou. Dusíme do mäkka spolu s korením piatich vôní. Na konci pridáme čiernu soľ.

Baklažánovo-cibuľkové sabdži
Baklažán
mladá cibuľka
cesnak
sladké kari korenie plus kurkuma
trochu kayanského korenia

 

soľ

 


Na oleji osmahneme mladú cibuľku, pridáme baklažán, posolíme a okoreníme a dusíme do mäkka. Ku koncu pridáme ešte cesnak.

Mrkvová halva
nastrúhaná mrkva
rastlinné mlieko
rastlinná smotana
agave sirup
kokosová múčka
hrozienka

Nastrúhanú mrkvu varíme do mäkka v rastlinnom mlieku, ku koncu pridáme smotanu a ešte povaríme. Tiež hrozienka a kokos pridáme ku koncu a necháme hrozienka a kokos nasať šťavu. Tým halva zhustne! Prisladíme agave sirupom!

Dobrú chuť!


Petra Sara Pavitra Pavlacová

Ďalšie recepty

Iba mrkva v zime?

Najlepšia hra je hra s jedlom

Grilovačky, opekačky, babie leto