Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

Najpredávanejšie

naša cena 31,20 €
skladom
naša cena 48,00 €
skladom
naša cena 29,60 €
skladom

Dôležité odkazy

arr3GDPR - Ochrana osobných údajov  Ochrana osobných údajov e-shopu ……… Anna Vašková - Motýlik, so sídlom M. Marečka 2, 841 08... arr3Podmienky používania blogu Táto web stránka (ďalej len „blog“) sa poskytuje tak, ako je. Čítanie a komentovanie príspevkov... arr3Obchodné podmienkyPredávajúci a prevádzkovateľ internetového obchodu Potraviny Motýlik Milana Marečka 2-6 841... arr3Ako nakupovať Pre nákup nie je potrebné sa registrovať, stačí, ak jednorázovo vypíšete potrebné údaje. Ak sa... arr3O NÁSProdukty z našej predajne si teraz už môžete zakúpiť aj cez náš e-shop, alebo stále v našej kamennej...

12. 03. 2019

Darujme si k MDŽ viac lásky, nech posilníme telo, zuby, kosti aj vlásky.

Blesková železná polievka

  • 2 – 3 mrkvy /kúsok hokkaida /cvikla...
  • ¼ kg brokolice /póru aj so zelenou časťou /stonkového zeleru...
  • ¼ kg karfiolu /kalerábu /kvaky /bielej reďkovky...
  • 1 čl sezamového /ryžového /horčičného /iného panenského teplostabilného oleja
  • ¼ čl himalájskej /morskej soli
  • 1 l vody s kúskom riasy Wakame
  • Za hrsť žihľavových semiačok /konopných / iných

 

Postup: Do studenej vody vložíme riasu a soľ. Necháme ju zovrieť. Zohrejeme olej, vložíme

doň na hrubo nastrúhanú alebo na jemno nakrájanú mrkvu, po minúte karfiol, nakoniec brokolicu

(alebo iné zeleniny – od najtvrdšej po najjemnejšiu ;o) a žihľavové semená. Podlejeme vriacou

vodou aj s riasou a povaríme 2 – 3  minúty. Po vypnutí necháme chvíľu postáť. Dochutíme miso

pastou alebo Shoyu omáčkou a podávame.

 

Ryžové trhance /so žihľavovou omáčkou

  • 1 šálka uvarenej mliečnej ryže /inej lepkavej ryže
  • 1 šálka čerstvo pomletej ryže /ciroku /inej obilniny alebo múky z nej
  • ¼ čl kurkumy
  • ¼ čl soli
  • Voda a soľ na vyvarenie trhancov

 

Postup: Do uvarenej a vychladnutej ryže (alebo inej obilniny) primiešame ryžovú /inú múku, kurkumu a soľ. Vymiešame hustejšie cesto (ak je riedke, ešte pridáme múku, ak husté, pridáme trocha vody), ktoré by malo byť lepivé. Trháme z neho kúsky (alebo krájame z dosky „šmýkance“ či klasicky cez haluškáreň halušky) a hádžeme ich do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, precedíme ich. Podávame všade tak, kde sa hodia halušky /cestoviny /šúľance /knedle...

 

Žihľavová omáčka

  • Za 4 hrste reďkovkovej vňate /žihľavy /medvedieho cesnaku /mangoldu...
  • 4 pl žihľavových semien /konopných
  • 1 šálka zeleninového vývaru /rastlinného mlieka /vody
  • 1 šálka konopnej nátierky /konopnej pasty /rastlinnej alternatívy nátierkového syra
  • 3 pl lahôdkového droždia
  • 1 – 3 čl umeoctu (podľa chuti)
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku (ak nepoužijeme medvedí)

Postup: Vňate na drobno nasekáme a vložíme do vriacej vody /vývaru /rastlinného mlieka. Pridáme žihľavové semená a lahôdkové droždie. Povaríme 3 – 5 minút, rozmixujeme, zahustíme konopnou /“syrovou“ /inou nátierkou či pastou a vypneme. Dochutíme umeoctom, ak treba, aj cesnakom.

Použijeme ju ako omáčku na cestoviny, ku knedliam, alebo vychladnutú ako nátierku.

Na ochutnávke sme podávali ryžové trhance so žihľavovou omáčkou, posypané kuračkou a rastlinnou alternatívou syra (gouda /mozarella /niva...).

Pickles sme mali cviklovo – kafiolové: cviklu a karfiol nastrúhame /na jemno nakrájame, pokvapkáme umeoctom, riadne premiešame, premasírujeme, zaťažíme. Necháme v izbovej teplote pod tlakom aspoň 30 minút až 3 dni. (Viac o pickles na www.lubka.info)

 

Pečené plnené jablká

  • 4 jablká / hrušky
  • 1 šálka müsli /podľa chuti, alebo podľa zásob ;o)
  • Štipka soli alebo pár kvapiek umeoctu
  • 1/3  šálky rastlinného mlieka /ovocnej šťavy /vody s obilným sladom a trochou jablčného octu

 

Postup: Müsli zmiešame s tekutinou, zvýrazníme soľou či umeoctom a necháme chvíľu postáť. Ovocie umyjeme, prekrojíme, vykrojíme jaderník a do jamky, ktorá vznikne, vložíme kopček müsli hmoty. Naplnené ovocie uložíme na plech a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 20 minút pri cca 170 °C. Hotové môžeme posypať škoricou či kardamonom.

Tip. Namiesto müsli môžeme použiť napríklad zmes orechov a sušeného ovocia, ktorú spojíme obilným sladom, trochou rastlinného mlieka a gaštanovou /orechovou /tekvicovou... múkou.

 

Dobrú chuť prajeme :-)


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV