Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.


Úvod » Orechy, sušené plody, semená » Sušené datle Medjoul s kôstkou 500g


        

Sušené datle Medjoul s kôstkou 500g

Nutrivital

skladom

 

Číslo produktu: 1058
naša cena bez DPH: 11,67 €
naša cena s DPH (20 %):
14,00 €

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Ďatle s kôstkou

Ďatle medjool (Phoenix dactylifer)

Krajina pôvodu: Izrael

Úprava: Sušenie, celé kusy s kôstkou

Tieto šťavnaté dužinaté plody podporujú správne funkcie sleziny a žalúdka. Svojou prirodzene sladkou chuťou dodávajú množstvo potrebnej energie na každý deň a úspešne bojujú proti slabosti a únave. 100g datlí obsahuje približne 300 kcl. Dosahujú liečivé účinky hlavne pri oslabení žalúdka, nechutenstve, kŕčoch v bruchu a hnačke. Prispievajú ku krvotvorbe a upokojujú dušu. Preto sa často využívajú ako podporný prostriedok pri liečbe anémie, slabej menštruácií, mžitkoch pred očami, závratmi a nepokoji. Ďatle sú bohaté aj na množstvo vitamínov a minerálnych látok – draslík, vitamíny skupiny B, vitamín A, meď, chlór a železo. Obsahujú až 70% prírodného cukru a majú nízky obsah vody. Odpradávna sa používali ako účinný uspávací prostriedok, pretože obsahujú vysoké množstvo aminokysliny tryptofan, ktorá sa v tele premieňa na spánkový hormón melatonín. Obsahom vápnika prispievajú k zdraviu našich kostí a zubov. Podľa výskumu izraelského profesora Michaela Avirama z Rambam Medical Center pri Izraelskom technologickom inštitúte Technion v Haife, ďatle aj napriek svojej sladkej chuti a vysokému obsahu cukru nezvyšujú hladinu cukru v krvi a pomáhajú chrániť proti upchávaniu ciev, ateroskleróze. Ďatle sú tiež považované za mierne afrodiziakum, u mužov dokonca podporujú sekréciu spermií. Doporučujú sa pre ťažko pracujúcich a študentov, ktorým dodajú energiu. Výborné sú aj pre tehotné a kojace ženy, pretože podporujú tvorbu materského mlieka. Je dokázané, že znižujú riziko vzniku srdcových ochorení a rakoviny.