Úvod » Obiloviny, strukoviny, múky » Ovsené otruby 250g Marianna
Otruby predstavujú vlákninu v prírodnom stave. Ideálne je ich konzumovať priamo s celým zrnom obilniny alebo v celozrnnom chlebe a pečive. Možno ich používať aj ako doplnok stravy. Denne stačí užiť 30 g otrúb, poskytnú organizmu 13 g čistej vlákniny.
Vláknina je nevyhnutná na správne fungovanie čriev. Konzumácia potravín s vysokým obsahom vlákniny prispieva k prevencii zápchy, divertikulózy, rakoviny hrubého čreva, pomáha znižovať hladinu cholesterolu a krvného cukru.
Vynikajúce pre diabetikov na reguláciu cukru v krvi.
Používajú sa pri odtučňovaní (dodáva pocit plnosti žalúdka) alebo ako obklady zvonku či kúpeľ.
Zloženie: mleté ovsené otruby bez chemických a konzervačných látok.