Môže sa používať ako alternatíva bežnej pšeničnej múky a je vhodná pre Paleo stravu a celiakov. Kokosová múka má príjemnú kokosovú vôňu a sladkú chuť je ľahko stráviteľná a dodáva pocit sýtosti. Vyrába sa z kokosovej dužiny, ktorá sa po vysušení a vylisovaní oleja rozomelie na skutočne jemný prášok. Obsahuje vysoký podiel vlákniny (okolo 40%) a proteínu (okolo 20%). S kokosovou múkou ide pracovať rovnako ako s bežnou hladkou múkou, v niektorých receptoch možno plne nahradiť za bežnú múku alebo ju môžeš v požadovením pomere zmiešať s inou bezlepkovou či klasickú múkou. Vďaka svojej prirodzenej sladkosti sa hodí na prípravu kokosových palaciniek, buchiet, koláčov a rôznych dezertov. Možno ju ale použiť aj na prípravu slaných jedál.
Krajina pôvodu orechov: Cejlón
Balené a spracované: ČR